Historie

Det hele startede i 1880 med en håndfuld driftige århusianere …

Foreningen, AGF af 1880, blev officielt stiftet den 26. september 1880 på initiativ af Commis Christensen. Formålet var at ”fremme og udvikle færdighed i legemsøvelser og våbenbrug” blandt medlemmerne. Her kunne det århusianske borgerskab dyrke idrætsgrene som herregymnastik, fægtning og hugning. I løbet af nogle år ændrede foreningen imidlertid formål til at udbrede idrætten til hele byens befolkning.

Sergent J.C. Jensen tog i 1896 initiativ til oprettelsen af atletikafdelingen, og mellem 1902 -1906 kom damegymnastik, svømning, fodbold og tennis til. Først i 1935 blev der oprettet en håndboldafdeling, og endelig kom turen til basketball i 1992.

I begyndelsen havde AGF lokaler på blandt andre Søndre Byskole. Foreningen udviklede sig hastigt omkring århundredeskiftet, og der blev lejet lokaler rundt om i Århus, der dog blev for trange i takt med udviklingen. I 1942 flyttede AGF ind i det nyopførte klubhus med tilhørende idrætsanlæg i Fredensvang.

Og her ligger AGF’s hovedkontor stadig

Men i dag benytter vi ligeledes Atletion, Århus Svømmestadion, Marselisborg-hallen, Marselisborg Gymnastikcenter, Institut for Idræt, Frederiksbjerg-hallerne og DGI-Huset. AGF af 1880 består i dag af 9 underafdelinger og har knap 4.500 medlemmer anno 2022. Læs mere her om de store idrætslige præstationer gennem tiden.